Drowsy

våra värderingar

Posted in Politik, Skola by drowsy on 05 november 2009

Invandrare ska lära sig våra värderingar, är tydligen en rubrik som TT satt ihop för att förklara att integrationsminister Nyamko Sabuni (FP) har tillsatt en utredning för att komma fram till vilka värderingar som ska läras ut till nyanlända i Sverige. Och då undrar jag såhär; vilka är invandrarna? Räknas en dansk också som invandrare och måste gå kurs i svenska värderingar? Är det alla som reser till Sverige? Utbytesstudenter?; vilka är vi? Är det Folkpartiet, de som delar våningsplan med Sabuni, den blå alliansen, Stockholmare, etniska svenskar, alla svenska medborgare? och vilka är värderingarna?

Jag tycker vi ordnar folkomröstning om vilka de svenska värderingarna är. Så att det blir rätt och riktigt. För inte är det väl så att alla som bor i Sverige, som har svenskt medborgarskap eller uppehållstillstånd, värderar saker lika? Håller du och din familj alltid med varandra? Har du någonsin upplevt en värdekonflikt i din relation, även fast din partner inte hade en annan etnicitet, och om partnern hade annan etnicitet – handlade konflikten om etniska skillnader, eller var det bara sådär i största allmänhet?

Såhär illustrerar Hip-hip de svenska (eller kanske skånska) värderingarna. Annars vill jag tipsa om Marjaneh Bakhtiaris bok Kalla det vad fan du vill.

ps. VEM HAR STULIT FÖRORTERNAS BUDDHA FRÅN BLACKEBERGS BILBIOTEK!? FY DIG. Jag behövde låna den.

ps2. bildgooglade ”svenska värderingar” men det kom bara upp massa bilder på sverigedemokrater. Än en gång kopplar Folkpartiet ihop sin politik med inspiration från Sverigedemokraterna. Minns ni Folkpartiets utspel om språktest från 2002, som poppade upp igen 2006? Och Folkpartisten som sa att det inte gjorde något om de fick väljare från Sverigedemokraterna…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: