Drowsy

pride återblick

Posted in Politik by drowsy on 03 augusti 2008

Pride House var fint som snus! Gick på så många föredrag jag hann & kände mig mycket peppad. Det bästa hette Acts of translation moderatorn Ulrika Dahl samtalade med Dean Spade, Tiina Rosenberg, Diana Mulinari och Athena Farrokhzad. Mycket intressant och lärorikt och peppande! Queer as in fuck off skriver om paneldebatten:

Dean Spade – jurist, transfeminist, antirasist och alldeles alldeles fantastisk. Han pratade fort och engagerat och jag önskade att jag haft med ett block eller ännu bättre en bandspelare för att få med alla klockrena citat och analyser. I programmet stod att samtalet skulle handla om ”kopplingen mellan medelklassig, vit queer- och transpolitik, kriget mot terrorism, USA:s massfängslanden och den radikala antirasistiska och antifascistiska queerfeministiska kampen.” Han lyckades få alla dessa trådar att knytas ihop och allt att verka helt solklart.

Köpte några böcker i Hallongrottans pridehouse-shop: Ania LoombaKolonialism/Postkolonialism, Linda Leopold – Faghag, Judith Butler – Könet brinner och ett seriealbum med tecknad lesbisk s/m-porr.

Liksom många andra pridebesökare och hbtpersoner är jag trött på mediabevakningen av Pride, det som framstår som Prides högsta syfte är att bögar och flator ska få visa tuttarna och dricka bärs till schalger, en mediabevakning tar bort hela den politiska aspekten av pridefestivalen. Inte konstigt att folk tycker att paraden (eller karnevalen som den också kallas av folk) är överskattad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: