Drowsy

sånt man borde lärt sig på sexualkunskapen 2

Posted in Relationer by drowsy on 20 augusti 2007

Klamydia kan även smitta vid munsex. Om du och din partner använder kondom vid vaginala/anala samlag i väntan på att ni ska orka gå och testa er, minns då att även använda kondom vid oralsex, eftersom man kan få i sig klamydiabakterien via halsen. Fel! Se inlägget om klamydia vsmunsex.

Sexuellt överförbara sjukdomar sprids inte enbart via utlösning. Avbrutet samlag är därför inte en god prevention mot könssjukdomar, inte heller speciellt säkert att använda mot oönskade graviditeter. Är du 24 år och fortfarande tror detta, har alla verksamma aktörer i sexualupplysningen misslyckats – skola, samhälle men framförallt du själv.

Om en kvinna tackat nej till/avbrutit en sexuell akt, innebär detta förmodligen även att hon inte vill runka/suga dig. Om kvinnan avbrutit samlaget för att hon gråter av en eller annan anledning bör speciell aktsamhet råda.

Sparande av exets tillhörigheter, så som kläder, underkläder, tandborste, kan orsaka sänkt sexuell lust från din nya dejt/partners håll. Sårade känslor, svartsjuka och misstänksamhet inför ett eventuellt dubbelliv kan också förekomma.

Att komma för fort har ju ofta formulerats som ett problem, men att hålla på utlösningen i en halvtimme är ingen höjdare det heller. Risken finns att slemhinnor blir torra och att den mekaniska rörelsen orsakar sveda.

Se även Sånt man bode lärt sig på sexualkunskapen 1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: