Drowsy

olyckliga modeller

Posted in Vardag by drowsy on 12 februari 2007

Men herregud, är det egentligen så himla förvånande att Modeller känner sig olyckligare än kassörskor?

De lever på sin skönhet, får resa runt i världen och gå på glamourösa fester. För många verkar fotomodellernas liv vara roligare än att arbeta som till exempel affärsbiträde.
[…]
Enkäten frågade bland annat om testpersonernas känsla av att stå känslomässigt nära andra människor, deras möjlighet att fatta egna självständiga beslut och om de kände sig kompetenta på arbetet.

Men är inte det där någonting som alla som blivit lite vuxna har insett att det handlar inte om glamourösa fester och att hänga med kändisar. Man måste ju få känna sig betydelsefull, ha tid att utveckla varaktiga och djupa relationer (hur hinner man det om man lever på hotell och flygplan?). Vad tillför en modell, rent krasst, mer än sitt utseende – som inte ens är deras utseende eftersom ingen duger, alla måste retusheras! Man måste ju vara världens starkaste människa för att klara av att skapa en djup och tillitsfull relation till sig själv om man inte har någon annan fast punkt i livet än – just sig själv.

Jag förstår att folk lockas av det ljuva livet dolce vita, men för i helvete, bli inte förvånade att de känner sig mindre lyckade än kassörskor. Och varför måste de ta kassörskor som exempel? Är det världens sämsta och mest orespekterade jobb? Kan det ha nånting att göra med att folk är så självupptagna, trötta och ohövliga att de som sitter i kassan blir ledsna, sura och får ont i lederna när ingen jävel orkar bry sig om att ställa steckkoderna åt rätt håll.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: