Drowsy

hemsidor

Posted in Media by drowsy on 14 augusti 2005

Klickar på alla banners som finns för att hitta något nytt och spännande på webben.
Here I’ve been so far: www.kondens.se, www.baloooo.net, www.lilija.com, www.ruthie.tk, www.inbilsk.se, www.19november.org (bruden är bara 15 år! kreds!), www.baloooo.net/anneli, www.sweetnose.com, www.annicka.tk (fina sydda grejer), www.iskall.nu/~carnelian, www.teacups.se, www.majho.se (riktigt snygg!1), www.kexor.com (synthtjej), www.dessi.se (duktig tjej).

Angående ”copyright” av layouter, så är det rätt roligt att se när folk som ”kopierat en layout” bli uthängda. Måhända man är klumpig om man gör en hemsida som är snarlik någon annans, speciellt om man ”rör sig i samma kretsar”, dvs skriver i samma gästböcker och hänger på samma communitys. Risken att slippa bli upptäckt är snarast obefintlig. Men det är knappast olagligt. Ingenting är typ olagligt om man inte tjänar pengar på det. Lite tragikomiskt blir det dessutom när personen som hänger ut andra, använder sig av bilder på kändisar i sin ”egen” layout, bilder som de knappast har copyright på. Exempel på en hängning här.

Ett annat spännande fenomen jag stött på är så kallade ”linkware” alltså, man får använda produkten (som oftast är penslar till bildbehandlingsprogram eller typsnitt) om man länkar personen som skapat penseln/typsnittet.

En rätt läskig grej som jag sett lite här och var är så kallade viktloggar. Men jag tycker att allt som har med vikt, vare sig det är upp- eller nedgång är läskigt. Det kan ju faktiskt vara hälsofarligt att vara överviktig. Det kan ju faktiskt vara hälsofarligt att vara underviktig också. Smalidealet, framför allt modellsmalidealet, ligger inte riktigt på en hälsosam nivå.

MAN KANSKE SKULLE PRINT SCREEN-A ALLA SIDOR? FÖR DOKUMENTÄRT BRUK ALLTSÅ.
TÄNK OM MAN SKULLE PUBLICERA MASSA WEBLAYOUTER I EN BOK. FETT KOOLT.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: